HTML

Foci vb az MTV-n!

A Magyar Televízió közvetíti a labdarúgó világbajnokságot. Az MTV öt kommentátora minden nap rövid videoüzenetekben számol be a dél-afrikai vb eseményeiről.

Facebook

Friss topikok

  • SiD13: szerintem is jó ötlet volt ez a blogolás, örültem neki nagyon :) (2010.07.19. 20:32) Viszlát, Afrika
  • ac3^BB: remelem hasonlo lesz a kov olimpian is!!! (2010.07.15. 14:33) Hogyan készült?
  • kerdesek05: ilyen hideg volt Dél-Afrikában, hogy Hesna minden nap a terminátor bakancsát hordta?:) (2010.07.13. 16:29) Besurranók a döntő gyepén
  • : @hagyma: Hát igen, Paulra nem lehetett panasz. Egy madár meg... egy madár ne tippelgessen, hanem ... (2010.07.12. 10:58) Ácsolják a világbajnoki pódiumot
  • a nyugalom megzavarására alkalmas: A szürke mókusok nemcsak a vörös mókusokat szorítják ki, de jelentős csökkenést okoznak az énekesm... (2010.07.11. 17:16) Mókusörs

2010.06.16. 07:41 Foci VB

Szerdai mérkőzések és stúdióműsorok az m1-en (június 16.)

Foci vb: szerdai meccsek

 

A FIFA 2010 Labdarúgó világbajnokság a Magyar Televízióban

2010. június 16., szerda

 

12.55

(meccskezdet: 13.30)

 

Honduras


Chile

Kommentátor: Somos Zoltán

Stúdióvendégek: Bánfi János (szakkommentátor), Hegedűs Henrik (blogger, NST)

Műsorvezetők: Somogyi Dia és Mezei Dániel

 

15.30

(meccskezdet: 16.00)

 

Spanyolország

Svájc

Kommentátor: Egri Viktor

Stúdióvendégek: Bánfi János (szakkommentátor), Schulek Csaba (sport főszerkesztő)

Műsorvezetők: Somogyi Dia és Mezei Dániel

 

20.00

(meccskezdet: 20.30

 

Dél-Afrika

Uruguay

Kommentátor: Somos Ákos

Stúdióvendégek: Mészöly Géza (szakkommentátor), Rakonczay Imre (zenész)

Műsorvezetők: Mérei Andrea és Gundel Takács Gábor

 

2 komment

Címkék: mtv világbajnokság foci vb közvetítés magyar televízió kommentátor mérkőzés


A bejegyzés trackback címe:

https://focivb.blog.hu/api/trackback/id/tr52085268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2010.06.16. 11:22:37

A stúdióbeszélgetésekről szeretnék egy-két gondolatot megfogalmazni. Ott kezdeném, hogy a '80-as évek vége óta tudom magam fociőrültnek lenni, azóta nézek folyamatosan hazai és (a sportcsatornák elterjedése óta) különösen sok külföldi meccset. Újságokból, könyvekből, és most már az internetről is tájékozódom, igyekszem minél több és szakmaibb információt szerezni. Egyáltalán nem tartom magam nagy szakértőnek, inkább úgy fogalmaznék, hogy "képben vagyok" a focit illetően.

Így már hosszú évek óta nagyon zavart az a tendencia, ami a magyar tévék fociközvetítéseinél elterjedt, ti. hogy a szakkomentátorok többnyire olyan volt válogatott játékosok/edzők/bírók, akik az óriási közhelyek puffogtatásán és butaságok szajkózásán, valamint a stúdióbeli béna kedélyeskedésen kívül semmit nem tesznek hozzá a látottakhoz, így nem töltik be a funkciójukat. (Tisztelet a kivételnek.)Zavart, hogy egy csomó focihoz valamicskét is konyító embert néznek hülyének az ilyen műsorokkal. Halkan jegyezném meg, hogy az ilyen szakkomentátorok többsége a focit néző köz számára inkább megmosolyogtató és/vagy idegesítő jelenség, mintsem nagyra becsült futballszakértő. Pláne, hogy lehet viszonyítani is: csorgó nyállal néztem pl. a német tévé vébéközvetítéseit 4 éve, ahol Günter Netzer és Jürgen Klopp szakértett, szerényen és rendkívül magas színvonalon.

Így nagyon örültem annak a kezdeményezésnek, hogy az nst két bloggere bekerült az idei vb stúdiójába. A kezdetektől fogva nst-olvasó vagyok, tőlük kaptam meg először a magyar sportújságírásban, amit eddig csak külföldi szaklapok és honlapok nyújtottak a magamfajtának. Öt nap eltelt a vébéből, és látom, hogy nem mindenki örül ennek az újításnak. Látom, hogy a tisztelt műsorvezető hölgyek számára kicsit kényelmetlen, hogy vége az üres lózungokkal teli negyedórás jópofizásnak, mert van, akinek (végre) konkrét, határozott véleménye van a meccsekről/játékosokról/helyzetekről, és ez vitákat generál(hat). Deák Horváth, Szántó és Mezei szerintem egész jól alkalmazkodik ehhez az új felálláshoz, viszont volt labdarúgóink közül nem mindenki. Bognár György fontosabbnak tartja, hogy a (lenézett?) bloggerekkel szemben a végletekig védelmezze - többnyire érvek nélkül - az igazát, minthogy mondjuk építő vitába/beszélgetésbe kezdjen. Végig érezhető valamilyen kötekedő feszültség rajta, stílusával és hozzáállásával önmagát minősíti.
A többieken is érződik, hogy szokatlan az új helyzet, de próbálnak alkalmazkodni, és végre tartalmat vinni a mondandójukba, ami a viták ellenére jót tesz a stúdióbeszélgetések színvonalának.
Úgyhogy szerintem ebben pozitív a változás, csak alkalmazkodás/alázat kérdése, hogy még jobb legyen a dolog.

RMerey 2010.06.16. 13:33:36

@r_magpie: Szamomra az analizis legalabb olyan fontos mint a merkozes. Biztosan sokkal fontosabb mint hogy van-e vuvuzela. Az elso paragrafusod rolam is szol, de a tobbieket megneheziti hogy megis alapvetoen magyarorszagian folytatod (nem tudom hol elsz, lenyegtelen) - ide szeretnek hozzajarulni a magam modjan: egyezek hogy a magyar komentarok elavultak es kozhelyesek (a magyar kulturaban egyaltalan feltunoen sok a jopofaskodasba szokes az utobbi egy-ket dekadban), es eszreveszem hogy a hiba amelyrol beszelunk a magyar foci hibajaval identikus szellemi hiba.
A szerb komentarok osszehasonlithatatlanul kevesbe kulturaltak, de talan epp ezert a szuken foci teren szerintem lenyegretorobbek: maga a magyar kultura van messze a focitol - es ez alapjaban jo; csak hogz ha focirol is van szo sincs koze a focihoz!
Nekem osszesitesben ugy tunik mintha a magyar hozzaszolok nem kovetnek a Primerat pld. Osszesitesben a MTV-t nezem sokkal nagyobb elvezettel, de a foci teren masrol van szo. A szerb mediumokban majdnemhogy semmi alkalmazkodás/alázat sincs, a magyaroknal igenis sok van (es ez oriasi, persze!) - nincs ketseg ki a jobb - de a foci kerdese meg egy szamomra meg nem registralt kulonbseget jelent...
...
Ez csak egy velemeny, egy gondolkodasproba, egy gondolkodasra osztokeles.
...
süti beállítások módosítása